Acest lot de cafea Yirgacheffe Aramo vine de obicei cu note plăcute de aciditate citrică dulce, flori de iasomie, fructe de pădure coapte, căpșuni și un gust complex și elegant.
Etiopia este considerată leagănul cafelei. Regiunea cafelei din Etiopia Yirgacheffe este una dintre cele mai renumite regiuni pentru cafea de specialitate în general. Altitudinile mari şi istoria de lungă durată a cultivării cafelei în acea zonă fac Yirgacheffe o regiune de producție unică, cu un profil distinct de ceașcă. Micii fermieri din zona înconjurătoare își aduc recolta în Aramo la stația de spalare unde ciresele sunt sortate si procesate in mod natural pe așa-numitele „paturi de uscare africane”.
După procesare, culegând doar cireșele cele mai coapte, se usucă cca. 15-20 zile la soare pe așa-numitele „paturi de uscare africane”. În timpul zilei, cireșele sunt în mod constant răsucite pentru a asigura un proces uniform de uscare. Pe tot parcursul procesului de uscare, fructele zaharurile din pulpă sunt parțial absorbite de boaba de cafea, rezultând un gustul tipic al acestei cafele: dulce și fructat.
FERMA: Mici fermieri
VARIETATE: Heirloom
PROCESARE: Natural
TIP PRĂJIRE: Light Roast
REGIUNE: Yirgacheffe Aramo
ALTITUDINE: 1.950 – 2.150M
SCORUL SCA: 85
CANTITATE: 250g
Valabilitate 1 an de la data inscripționată pe amblaj.