Brew guides

moka

MOKA POT

Timp necesar: 3 până la 4 minute.

Înainte de a începe, umpleți un ceainic cu apă de băut și aduceți-l la fiert. Folosirea apei fierbinți într-un Moka Pot evită să dea cafelei un gust metalic, care este adesea rezultatul fierberii apei rece în Moka Pot.

Primul pas în prepararea cafelei într-un Moka Pot este cântărirea și măcinarea boabelor de cafea. Pentru un Bialetti Moka de patru căni, veți avea nevoie de 15 până la 17 grame de cafea, măcinată la aceeași finețe de care ați avea nevoie pentru un espressor.

Cântăriți și măcinați cafeaua, apoi lăsați-o deoparte pentru o clipă. Odată ce fierbătorul dvs. ajunge la fierbere, turnați apa clocotită în fundul Moka Pot-ului, asigurându-vă că umpleți oala chiar sub supapa de siguranță.

Introduceți filtrul metalic în secțiunea de jos a Moka Pot-ului. Ar trebui să se așeze deasupra piesei de jos a Moka Pot-ului. Turnați ușor cafeaua măcinată în filtru și distribuiți-o uniform folosind degetul, astfel încât partea de sus a cafelei măcinate să fie plată.

După ce ați răspândit cafeaua prin filtru, înșurubați secțiunea superioară a vasului Moka. Apa fierbinte va fi făcut ca secțiunea de jos să fie destul de fierbinte la atingere, așa că poate doriți să purtați o mănușă de cuptor sau să folosiți un șervețel pentru o prindere mai sigură.

După ce ați asamblat oala, puneți-o pe aragaz cu capacul închis și aduceți-o la foc mediu. Pe măsură ce apa fierbinte din secțiunea de jos a oalei începe să fiarbă, presiunea o va forța să treacă prin cafea și să intre în secțiunea superioară a Moka Pot-ului.

Cafeaua ar trebui să înceapă să curgă treptat în secțiunea superioară. Dacă trece prea repede și se revarsă din gura oalei Moka, căldura este prea mare. Dacă abia trece, va trebui să măriți căldura.

Lăsați cafeaua un moment sau două să se răcească, apoi turnați-o în cana de cafea preferată și bucurați-vă. Dacă utilizați un aragaz cu gaz, verificați dacă mânerul Moka Pot-ului s-a răcit înainte de a o turna, deoarece ocazional poate prelua căldură de la flacără.

aeropress

AEROPRESS

Timp necesar: aproximativ 4 minute.

Începeți prin a fierbe apa. Va trebui să fierbeți suficientă apă pentru a umple AeroPress, precum și o cantitate mică de apă rămasă pentru a umezi capacul AeroPress, filtrul și ceașca de cafea.Folosind cântarul, cântăriți aproximativ 15 grame de cafea. După ce cântăriți cafeaua, măcinați-o astfel încât să fie

puțin mai fină decât cafeaua de filtru. Puneți micro filtrul în capacul de plastic al AeroPress, apoi puneți cei doi cilindri împreună. Pentru ca cilindrul mai larg să fie cu susul în jos deasupra celui mai subțire.

Așezați AeroPress pe cântarul alimentar și resetați cântarul la zero. Adăugați boabele de cafea măcinate în partea de sus, cilindrul mai mare al AeroPress. Turnați aproximativ de două ori mai multă apă decât cafeaua (în acest caz, 30 până la 35 ml) în AeroPress.

Folosind o lingură mică sau un cuțit, amestecați cu grijă cafeaua măcinată și apa. Lăsați-l să stea timp de 20 până la 30 de secunde, apoi turnați încă 160 ml de apă în AeroPress. Lăsați să stea timp de un minut în timp ce pregătiți capacul AeroPress și micro filtrul.

Folosind apa fierbinte rămasă, umeziți ușor filtrul AeroPress și capacul. Turnați apa rămasă în ceașca de cafea pentru a o încălzi, apoi aruncați această apă suplimentară în chiuvetă, astfel încât ceașca de preparare să fie goală.Amestecați ușor amestecul de cafea și apă din AeroPress, apoi înșurubați capacul

pe AeroPress cu grijă, asigurându-vă că nu atingeți apa fierbinte.

Acum, este timpul să inversați AeroPress. Puteți face acest lucru în două moduri. Cea mai rapidă

modalitate este să așezați cana cu susul în jos deasupra AeroPress și să o răsturnați ușor, dar rapid.

A doua modalitate este să înclinați încet AeroPress până când este cu susul în jos și să vă îndreptați cu ceașca de cafea. Ambele metode funcționează la fel de bine, dar metoda de înclinare este mai ușoară pentru un utilizator AeroPress pentru prima dată îngrijorat de potențialul vărsare de cafea fierbinte.

Apăsați ușor AeroPress, asigurându-vă că nu apăsați prea mult. Nu necesită multă presiune pentru a prepara cafeaua corect. Odată ce ați terminat, scoateți doar capacul de pe AeroPress și aruncați filtrul și zațul compactat.

french-press

FRENCH PRESS

Timp necesar: 5 până la 6 minute.

Primul pas este determinarea cantității potrivite de cafea de utilizat. Am enumerat mai jos rapoartele de cafea de presa franțuzească: apă, pentru a vă ajuta să obțineți un amestec similar, indiferent cât de mică sau mare ar fi presa dvs. franțuzească:

 Pentru o presa franțuzeasca de trei căni, folosiți 19 grame de cafea și 300 ml de apă

 Pentru o presă franceză cu patru căni, folosiți 38 de grame de cafea și 600 ml de apă

 Pentru o presă franțuzească de opt căni, 53 de grame de cafea și 850 ml de apă

 Pentru o presa franțuzească de 12 căni, folosește 88 de grame de cafea și 1,4 litri de apă

După ce ați cântărit cantitatea corectă de cafea, începeți prin a măcina cafeaua. O presă franceză funcționează cel mai bine cu o măcinare grosieră, deoarece o măcinare prea fină poate îngreuna utilizarea presei și poate duce la apariția de cafea măcinată în interiorul preparatului finit. Înainte de a începe să

utilizați presa franceză, puneți fierbătorul și încălziți apa la o temperatură de 90 până la 96 ° C.

1. Așezați presa franceză deasupra cântarului, apoi resetați cântarul la zero. Adăugați

cantitatea corespunzătoare de cafea, apoi turnați ușor apa în presa franceză până când este plină pe jumătate.

2. Lăsați să stea un minut, apoi adăugați restul de apă. Pune capacul presei franceze și setează

cronometrul pentru trei minute. După ce au trecut trei minute, împingeți în jos pistonul până când filtrul și cafeaua comprimată sunt chiar în partea de jos.

3. Lasă cafeaua un minut sau doua sa se așeze, apoi toarnă in cana ta de cafea si bucura-te.

v60

V60

Ușor de învățat, dar cu o gamă întreagă de variații, este metoda pe care este cel mai probabil să o vedeți în barul sau cafeneaua preferată, acasă sau în camping. Vă recomandăm să folosiți un ceainic de tip

”Goose Neck” deoarece oferă o precizie mai mare de turnare. Cu toate acestea, dacă nu aveți unul, puteți utiliza întotdeauna unul standard sau literalmente orice sursă de turnare. Cafeaua ta, regulile tale.

Dacă nu aveți o râșniță, este în regulă! Puteți folosi întotdeauna cafea pre măcinată, când comandați de pe site-ul nostru, la câmpul de comandă, puteți specifica tipul de măcinătură.

În rețetele noastre, măsuram apa în grame pentru că folosim cântare și este ușor să obținem precizie în acest fel. Cu toate acestea, dacă nu aveți cântare, conversia este ușoară: 1g=1mL. Pentru o cană de cafea se vor folosi 15g de cafea măcinată pentru V60 și 250 ml apă.

Puneți V60 deasupra cănii/vasului de servit, puneți filtrul și clătiți-l. Clătirea cu apă fierbinte saturează filtrul și scapă de gustul de hârtie. Nu uitați să-l aruncați cu grijă înainte de preparare.

Se pun 15 g de cafea în interiorul V60. Agitați ușor pentru a așeza cafeaua într-un strat plat.

Mutați totul pe cântar, luați tara și turnați ușor 50 g de apă imediat după fierbere. Ajută să turnați apa într-un model circular din exteriorul filtrului spre centru.

Rotiți sau amestecați pentru a vă asigura că toată cafeaua este udă, porniți cronometrul și așteptați 45 de secunde. Această așteptare inițială se numește ”înflorire” și dă timp gazelor prinse în cafea să scape.

Turnați ușor mai multă apă până când adăugați un total de 250 g. Se toarnă folosind o mișcare circulară.

Turnați ușor fiecare nou lot de apă, încercând să nu deranjați prea mult zațul de cafea. Țintește-te pentru un timp total de preparare de 3,5 minute (adică ultima picătură ar trebui să treacă prin filtru la minutul

3:30, de la începutul primei turnări.

Oferiți o răsucire bună sau amestecați ușor după ce turnarea este completă. Agitarea vă ajuta să vă asigurați că extracția va fi uniformă.

Învârtiți-vă cana, serviți și bucurați-vă! Rotirea ajută la amestecarea și aerisirea cafelei.

espresso

ESPRESSO

SHOT-UL PERFECT
Porniți aparatul și lăsați-l să se încălzească. Acest lucru poate dura până la jumătate de oră pentru unele aparate, așa că aveți răbdare – temperatura de preparare este totul. Este o idee bună să înlocuiți apa din rezervor înainte de utilizare pentru a evita să curgă apă veche și învechită prin mașina dvs. minunată.
Lăsați mânerul blocat pe loc în capul grupului în timp ce aparatul se încălzește și așezați paharele deasupra aparatului pentru a se încălzi.
Când espressorul s-a încălzit, scoateți portafiltrul din locul său și verificați dacă este curat și uscat. Dacă este murdar, clătiți-l sub capul grupului și uscați-l.Dozați cafeaua în mâner – de obicei aproximativ 19 grame, în funcție de dimensiunea coșului mânerului. Cântarele de barista sunt o modalitate excelentă de a obține consistență aici. Distribuiți uniform cafeaua atingând partea laterală a mânerului cu palma mâinii.
Așezați portafiltrul pe o suprafață dură, apăsați cafeaua cu o presiune uniformă și fermă. Cafeaua dvs. ar trebui să fie așezată în coș în mod plat și uniform, deoarece o tampanare neuniformă poate crea probleme în timpul extracției.
Spălați capul grupului timp de 3 sau 4 secunde. Acest lucru elimină reziduurile vechi de cafea și se asigură că cafeaua este preparată cu apă proaspătă.
Introduceți portafiltrul în capul grupului, blocându-l în poziție cu mânerul îndreptat direct spre exterior.
Începeți extracția, acordând o atenție deosebită extracției în timp ce se toarnă. În funcție de cafeaua pe care o utilizați, o doză perfectă va turna aproximativ 30 ml de cafea timp de aproximativ 28 de secunde, începând lent, întunecat și siropos și terminând constant și mai deschis la culoare.
Când extragerea s-a terminat, scoateți mânerul și scoateți cafeaua bătând-o într-o cutie de gunoi. Clătiți din nou capul grupului, clătiți mânerul de dedesubt pentru a curăța. Blocați înapoi în poziție și pregătiți-vă
să savurați o cafea excelentă!

cold-brew

COLD BREW

Cafeaua preparată la rece este, fără îndoială, cel mai simplu mod de a face cafea: tot ce ai nevoie este apă, boabe de cafea și puțină răbdare!

Cafeaua Cold Brew nu trebuie confundată cu cafeaua cu gheață; cafeaua rece este cafeaua care a fost lăsată să fie preparată în apă rece.

Timp necesar: Activ 3 până la 4 minute. Tot timpul Luat 12-18 ore.

Cel mai bine este să folosiți apă de bună calitate pentru o preparare rece.

Primul pas în pregătire este cântărirea și măcinarea boabelor de cafea. Pentru un recipient de patru căni, veți avea nevoie de 15 până la 17 grame de cafea, măcinată la aceeași finețe pe care ați avea nevoie pentru o cafea făcută la espressor.

Cântăriți și măcinați cafeaua, apoi lăsați-o deoparte pentru o clipă.

Adăugați cafeaua dvs. de specialitate în camera cu filtru de preparare rece și puneți-l în oala de sticlă.

După ce aveți cantitatea dorită de cafea în oală, turnați încet apa de izvor sau apă filtrată până sus.

Lăsați vasul de preparare rece la frigider pentru cel puțin 8 ore. Cu cât tipul de prăjire, al cafelei, este mai ”light”, vă recomandăm 12 – 18 ore.

Cos cumparaturi
ro_RORomanian