NICARAGUA MIERISCH MAMA MINA, 500 G

In stoc

GREUTATE: 500 G
Scor SCA: 84 puncte
Origine: Nicaragua
Regiune: Matagalpa, El Arenal
Organizare: fermă mică, 34ha
Altitudine: 1400 m
Varietal: Red Catuai
Perioadă recoltare: decembrie-martie
Procesare: Spălată
Note de degustare: ciocolată, caramel, piersici, papaya, măr verde

Selectează modalitatea de râșnire:

Boabe, Espresso, Filtru V60, Aeropress, Cold brew, French, Ibric

95,00 lei

Livrare gratuita la comenzi peste 200 lei

Scor SCA: 84 puncte
Nicaragua Mierisch Mama Mina este o cafea complexă și echilibrată, cu note aparte de ciocolată, fructe tropicale, măr verde, piersică, papaya și caramel.
Din soiul Red Catuai, Nicaragua Mama Mina provine de la ferma cu același nume, din regiunea El Arenal, Matagalpa și se cultivă la o altitudine de circa 1400 m.
Familia Mierisch este o familie cu tradiție in cultivarea cafelei. Istoria începe la finalul anilor 1800, când Bruno Mierisch, geolog german, a fost angajat de către guvernul nicaraguan, pentru construirea căii ferate naționale.
La terminarea lucrărilor, guvernul nicaraguan s-a trezit în imposibilitatea de a-i plăti lui și însoțitorului său salariile integral.
Pentru a-și completa compensația, guvernul le-a oferit pământ, în munții înalți din Matagalpa. Bruno Mierisch nu s-a mai întors niciodată acasă, în Germania.
A rămas in Nicaragua și a participat activ la revoluția cafelei. Moștenirea lui Bruno continuă
să trăiască, sub îndrumarea stră-strănepoților săi.

Origine: Nicaragua
Regiune: Matagalpa, El Arenal
Organizare: fermă mică, 34ha
Altitudine: 1400 m
Varietal: Red Catuai
Perioadă recoltare: decembrie-martie
Procesare: Spălată
Note de degustare: ciocolată, caramel, piersici, papaya, măr verde

Selectează modalitatea de râșnire:

Boabe, Espresso, Filtru V60, Aeropress, Cold brew, French, Ibric

Cos cumparaturi
ro_RORomanian