De la altitudini de 1.600-1.900 m, de pe un sol bogat in nutrienți, argilă și var, din regiunea Chimaltenango, vine cafeaua Guatemela San Martyin Jilotepeque, o cafea cu un profil distinct!
Termenul „Jilotepeque” sau „Xilotepeque”, de la care își trage numele cafeaua, provine din nahuatl și se traduce „Muntele de porumb fraged”.
Conținând varietăți din Bourbon, Catuai și Cattura, boabele provin din ferme mici, cu o suprafață de maxim 10 ha. Microclimatul blând, cald și echilibrat, precum și prezența izvoarelor naturale abundente, influențează boabele de cafea, devenind dense și având o gamă complexă de arome.
Deși Chimaltenango este o regiune relativ tânără de cultivare a cafelei, datorită condițiilor naturale deosebite, cafeaua din acesta regiune a urcat rapid in topul iubitorilor cafelei de specialitate!
Origine: Guatemala
Regiune: San Martyin Jilotepeque
Organizare: ferme mici, producatori mici
Altitudine: 1.600-1.900
Varietate: Bourbon, Caturra&Catuai
Perioadă recoltare: decembrie-aprilie
Procesare: spălată
Note de degustare: aciditate ușoară. ciocolată. trestie de zahăr
Scor SCA: 84
CANTITATE: 250g
Valabilitate 1 an de la data inscripționată pe amblaj.