Note de degustare: ciocolată neagră, fructe coapte, cacao, lime, hibiscus, lemongrass
Scor SCA: 88 puncte
Un lot excepțional, de la stația de procesare Las Lajas, ne oferă o cafea deosebită, cu note dulci și vibrante, dar și cu o prospețime florală unică. O cafea dulce, cu gust catifelat, Perla Negra oferă o experiență deosebită, având o aromă complexă, cu ușoare note de fructe coapte, de cacao, lime și hibiscus.
Procesată natural, Perla Negra este obținută prin uscarea atentă a cireșei de cafea, cu tot cu pulpa fructului.
Cu o ușoară aroma citrică, gustul complex este completat de accente delicate de ciocolată neagră, cacao și lemongrass.
Este cafeaua ideală pentru cei care caută o cafea cu arome rafinate și profil aromatic bogat.
Devenită aproape legendă, ferma Las Lajas produce cafea incă din 1840. Amplasată la poalele vulcanului Poa, din regiunea Sabanilla , Costa Rica, ferma s-a transmis din generație în generație, astăzi fiind condusă de Oscar și Francisca Chacón.
În 2000, Las Lajas a devenit una dintre primele ferme din țară care au primit certificat pentru producția cafelei organice.
Istoria practicilor lor ecologice, se întinde încă din 1980, anul în care tatăl lui Oscar a murit din cauza unor boli cauzate de pesticide. În ciuda faptului că nu existau prime plătite la momentul respectiv pentru cafeaua ecologică, Oscar și Francisca știau că trebuie să facă trecerea către agricultura ecologică și durabilă, pentru sănătatea și longevitatea atât a familiei lor, cât și a consumatorilor de cafea. De atunci au fost campioni ai agriculturii ecologice. Familia Chacon produce o gamă largă de cafele Honey process, modulând timpul de uscare, pentru ca noi să ne putem bucura de arome sublime.
Origine: COSTA RICA
Regiune: Alajuela
Organizare: ferma mica, Las Lajas, familia Chacon
Altitudine: 1600– 1800 metri
Varietal: Villa Sarchi
Procesare: Naturală